verslag NJF 2018 - nova-noord.nl

non-profit-filmers
Noord Nederland
Ga naar de inhoud

verslag NJF 2018

Jongeren Festival
Nova Jongeren Filmfestival


Hallo mijn naam is Carlijn Beugel, ik ben 17 jaar en ik zit bij Jong Filmstudio’s Beilen.
Bianca van Gelderen vroeg of ik een stukje wou schrijven over het 9e Nova Jongeren Filmfestival en dat wilde ik wel doen. Dit jaar hadden wij met onze groep een paar films ingestuurd voor het festival en dit was voor mij de eerste keer dat ik bij het jongeren festival aanwezig was.

Dit jaar was het Nova Jongeren Filmfestival op zondag 18 November in de Vue bioscoop in Hoogeveen. Er was een goede opkomst en er waren 25 films ingestuurd in de categorieën: onder 16 jaar, 16 tot 19 jaar en 19+. Ik heb heel erg genoten van alle films.

In de pauzes raakte je aan de praat met makers van andere films wat super leuk was en het brengt je bij elkaar. Ik kreeg direct al ideeën voor een nieuwe film en misschien kom ik volgend jaar wel met mijn eigen film.
Elke film had zijn eigen verhaal, de een had een speelfilm, de ander had een vlog waar hij iemand interviewde. Sommige films vertelden echt een verhaal. Het raakte mij. Van sommige films werd ik emotioneel, zo mooi gemaakt. Zo mooi dat er zoveel verschillende films/vlogs waren ingestuurd.

Ik hoop dat ik nog lang deel mag uitmaken van de jongeren filmclub in Beilen en dat ik nog heel lang met deze groep films mag maken.

Het filmfestival was voor mij weer iets nieuws en ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en daar aan mee te doen.

Carlijn.
Terug naar de inhoud