Filmkamp 2017 - nova-noord.nl

non-profit-filmers
Noord Nederland
Ga naar de inhoud

Filmkamp 2017

Jongeren
Het Jongeren filmkamp 2017 was een daverend succes!
De technische en artistieke begeleiders waren Romeo van Baak en Thomas Bunink.
Er werden heerlijke maaltijden gekookt door Adrie Kamps.
Dit jaar was de deelname best wel groot met ongeveer 15 jongeren en we werden opgedeeld in 2 groepen.

Een groep onder leiding van Romeo maakte een muziekvideo.
De eerste dag gingen zij bezig met het script schrijven voor de muziekvideo, ze hadden een liedje en daaromheen verzonnen ze allerlei dingen die in de muziekvideo zouden kunnen en moeten. Ze gingen scènes bedenken en brainstormen, zodat de muziekvideo er goed uit kwam te zien en eigenlijk ook professioneel.

De andere groep ging onder leiding van Thomas ook bezig met het script voor een speelfilm.  
Samen plots een verhaal verzinnen en ervoor zorgen dat alles eigenlijk op z’n plaats zal vallen en dat de kijker het ook zal begrijpen zodat ze weten waar  ze eigenlijk naar kijken. Daar had Thomas wel een schema voor.
Omdat de groep iets minder ervaren was dan de groep van Romeo was het schrijven van een script wat moeilijker maar ze waren hierom te leren.

Het werken aan de video’s begon de dag erna, verschillende scènes werden gefilmd, het was niet in chronologische volgorde omdat we niet alle scènes konden filmen in volgorde konden nemen. We moesten rekening houden met het weer en soms moesten we naar andere locaties.

Het opnemen ging goed, ter plekke van het filmen kwamen er ook allemaal ideeën omhoog.
Persoonlijk vond ik het kamp erg gezellig en we hebben veel productieve dingen gedaan.  
Ik heb er zelf veel van geleerd en ik vond het zelf eigenlijk ook best wel leuk dat er jongeren waren die we niet kenden en ook hun eigen creatieve ideeën in brachten. Toch heb ik zelf het idee dat het misschien leuker zou zijn, voor het volgende kamp dat de groepen niet willekeurig gemengd worden. Dat bijvoorbeeld de jongeren met wat minder ervaring, in dezelfde groep zitten als jongeren met wat meer ervaring.

Ik denk dat als dat gebeurt dat de onervaren jongeren leren van de ervaren jongeren, en op den duur de ervaren jongeren leren van de ervaren jongeren.
Het kan best zo zijn dat de onervaren jongeren leuke en misschien ook best wel creatieve ideeën kunnen inbrengen om de film of muziek video, die er dan word gemaakt , nog beter en leuker te maken.

We hebben ook nog een korte film gemaakt met de hele groep. Onder leiding van Romeo en Thomas  konden we een hele  studio opzetten. We hadden mooie lampen, en een hengel en alles wat nodig is voor een leuke film. Romeo was de regisseur en  op die manier konden we weer leren hoe dat werkt.
We hebben 4 workshops gekregen, ook een van Robert Oosting, hij werkt bij RTV Drenthe en kon ons veel leren.

We bedanken de Rotery in Beilen en de Stichting Welzijn in Drenthe voor hun sponsoring want dank zij hun kon het kamp doorgaan.

In verband met het inwerking treden van de AVG per 25 mei 2018 zijn de foto's in dit item en de link naar het fotoalbum verwijderd.

Cheenydine Koning  
Bianca van Gelderen  

 
Terug naar de inhoud