Bedankbrief n.a.v. Overlijden Wil Wilkens - Nova-Noord

NOVA-Noord
Non-profit filmers
Noord Nederland
Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Bedankbrief n.a.v. Overlijden Wil Wilkens

                  
Laatste nieuws over het Speelfilm festival 2022.


 
     
 
     
 
     

Jongeren komen in de schijnwerpers met mooie films

Hallo allemaal
 
De jeugdafdeling is actief geweest in het project “Jeugd aan Zet” een digitale wedstrijd voor jongeren tot 25 jaar.
 
Het was een open wedstrijd en er deden ook jongeren van buiten onze club mee.
 
Jullie kunnen alle forto’s en  films zien op de website
 
Er is ook een filmgemaakt omtrent de prijsuitreiking in het gemeentehuis.
 
Pepijn heeft daar de camera gedaan maar onze dank gaat uit naar Piet Dragt , die zowel de foto’s als de  film voor ons bewerkt heeft en ze staan er , ook met zijn hulp, weer allemaal mooi op Piet bedankt hoor
 
Groetjes Bianca
 
 

   
21 mei 2021 om 10:35 uur
 
De Jongeren Filmstudio Beilen (jeugdafdeling Beiler Video Club) hield onlangs een filmwedstrijd voor jonge filmers in het kader van ‘Jeugd aan Zet’. Maandag was de prijsuitreiking, wethouder Dennis Bouwman zette in het gemeentehuis de verschillende winnende inzendingen in de schijnwerpers.
      
 
 
In totaal kwamen 17 films binnen. De meeste films zijn gemaakt door groepjes jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 25 jaar. Dat betekent dus dat een grote groep jongeren actief bezig is geweest met deze inzendingen.
 
Alle films zijn gejureerd door Urbain Appeltans, hij werkte als filmregisseur onder andere bij de BRT in België. Appeltans is een enthousiast filmer en geaccordeerd jurylid bij de NOVA (Nederlandse organisatie voor de niet commerciële filmers in Nederland). Appeltans vond het niveau van de films hoog en jureerde in drie verschillende leeftijdsklassen.
 
In de groep tot 16 jaar ging de eerste prijs naar de groep Teun van Dijk met als cameraman Jonathan Oosting, zij maakten de film ‘Blauwe plekken’. Deze film bracht het onderwerp kindermishandeling onder de aandacht, de hoofdrolspeler wilde een eind aan zijn leven maken, maar uiteindelijk redden zijn vrienden hem. De tweede prijs was voor Emma van Uden en Elin van der Velde met de film ‘I will get you’. Met name de geluidsband kreeg een hoge jurywaardering.
 
In de groep 16 tot en met 18 jaar wonnen Yamel Stam met cameraman Robin Krom, zij zonden de film ‘Lockdown’ in. In deze film werd getoond hoe een student grote moeite heeft met alle lockdownregels. Tweede werd de groep van Julia Wülfert met de film ‘Game Over’. In deze film speelt een jongen teveel games en belandt tijdens een droom in zijn eigen game.
 
In de groep van 19 jaar tot en met 25 jaar won Floris Bulk , die ook zelf de camera hanteerde met de film: ‘Bathroom conflict’. Floris speelt een dubbelrol in deze film en oogstte veel lof over zijn humor en goede camerastandpunten. Tweede werd de groep Anke Hofman met de film ‘Young Blood’, waarin de liefde centraal staat. Deze groep kreeg ook de prijs voor het beste cameragebruik.
 
De jongeren filmstudio komt buiten corona om bijeen in Chill in op donderdag van 19.00-21.00 uur. In coronatijd zijn de bijeenkomsten online. De jongeren filmstudio zoekt nog een enthousiaste begeleider met enige kennis van film maken en die het leuk vindt om er met jonge filmers op uit te trekken.
 
Voor informatie bel met Bianca van Gelderen: 06-21456523 of kijk op de website:
 
www.filmclub-bvc.nl
Statutaire naam:
Stichting NOVA-noord
Ingeschreven bij: KvK 40049088
IBAN: NL48 SNSB 0866 230 246
postadres:
Kennemerland 294
9405LT  Assen

Created with WebSite X5
NOVA-Noord
Non-Profit Filmers
Noord Nederland
Terug naar de inhoud