NNFF 2017 Filmfestival - nova-noord.nl

Ga naar de inhoud

NNFF 2017 Filmfestival

Festivals

En ga met deze link naar het fotoboek voor een fotoimpressie van de dag
Inmiddels is het festival voorbij en bewaren er een schitterende herinnering aan. Wat een prachtige films hebben we gezien en wat een tijd en aandacht hebben al die makers er aan besteed. Alle inzenders van films gefeliciteerd want jullie zijn allemaal winnaars door ons minuten lang te hebben geboeid!

Er zijn echter ook nog winnaars van winnaars. Zo gaat dat nu eenmaal bij een festival. Films die om diverse redenen door jury en publiek als heel bijzonder werden ervaren.
          
De jury had in een eerder stadium al de films beoordeeld en de non-fictie productie van Jan Klaassens gewaardeerd met zilver. Een prachtige documentaire over de restauratie van de Radiotelescoop van Dwingeloo.

De jongeren Groep Juul Rikkers van de Beiler Video Club kreeg eveneens zilver voor een muziek special van “Do I wanna know”

en tenslotte waardeerde de jury de film “Dilemma” van Auke de Witte van Kleare Kimen, Leeuwarden met goud. Het verhaal is gebaseerd op het dilemma dat zich voor doet wanneer je echtgenoot als eigenaar van een bedrijf wordt overvallen en jij de beschikking hebt over een vuurwapen om je echtgenoot te kunnen redden. Nog nooit eerder op een mens geschoten. Nu dan wel?

Wij feliciteren hen van harte met dit resultaat. Een aantal werd ook genomineerd voor het nationale NOVA-festival dat gehouden gaat worden op 28 en 29 oktober 2017 gehouden in Goirle.

Tijdens het festival is er ook de clubwedstrijd met 2-1/2 minuutfilms. Deze worden beoordeeld door een jury samengesteld uit de deelnemende clubs. Vanuit iedere club één lid die tijdens het fesitval wordt gevraagd. Deze beoordelen de films met een cijfer van 4 t/m 9. De uitslag is als volgt:

1 Kleare Kimen 47
2 AFC 44
3 BVC 43
4 Close Up 42
5 BVC Jong 40
6 Windjammer 37
7 EVA 35       
Terug naar de inhoud